header bilde

Reglement

Turneringen gjennomføres i henhold til NHFs reglement med følgende unntak og presiseringer:

Gjennomføring av turneringen - kampavvikling
I klassen mini 6-8 år spilles 3-5 kamper pr lag ut fra påmelding. I klassene 9-11 år spilles aktivitetsserie med 5 kamper pr lag. I klassene 12-18 deles lagene inn i puljer og spiller enkel serie. I alle kamper starter "hjemmelaget" med ballen og tar plass på banen til venstre sett fra sekretariatet. Hjemmelaget skal stille med ball i alle kamper. 

Turneringen gjennomføres uten bruk av timeout for lagene. Dommere er instruert til ikke å stoppe klokken, bortsett fra følgende situasjoner:
- skader, spillere skal behandles utenfor spillebanen så langt det er medisinsk forsvarlig
- uthaling av tiden mot slutten av jevne kamper

Hovedregel er at de to beste lagene fra hver pulje går til a-sluttspill. Det gjennomføres b-sluttspill eller plasseringskamper for de andre lagene. Sluttspill avvikles som cup. "Hjemmelaget" starter til venstre sett fra sekretariatet. Uavgjorte kamper i sluttspillet avgjøres med sudden death (første mål vinner). Dommerne trekker hvilket lag som starter med ballen i hver spilleforlengelse. Uten avgjørelse etter 5 minutter, fortsetter kampen etter 1 minutts pause i nye 5 minutter eller inntil første mål. 

Ved draktlikhet må bortelaget stille med reservedrakter eller vester. Dette gjelder for alle kamper. Lagleder har ansvar for å sjekke hvilke draktfarger motstanderne har.

Det er ingen begrensning i antall spillere pr lag i klassene 12-18 år. Alle spillere som er påført spillerlisten, kan delta i hver kamp.

Spillere med dispensasjon (for inneværende sesong) gitt av regionen kan delta i turneringen. Spillere med dispensasjon skal være avmerket på navnelisten som sendes inn før ankomst. I henhold til seriereglement for TrønderEnergi-serien og NordNorge-serien - sesongen 2018/19 kan hvert lag ha inntil 3 dispensasjonsspillere, men kun 2 dispensasjonsspillere på banen om gangen (uavhengig av spilleposisjon).

Gutter kan ikke spille på jentelag i klassene J9-J18. Inntil 3 jenter med riktig alder kan benyttes på guttelag i klassene 12,13 og 14 år. I klassene 11 år og yngre kan det fritt benyttes jenter på guttelag.

En spiller kan ikke delta på flere lag i samme klasse J/G 12-18, (jfr NHFs bestemmelser §2 (3) e).
(NB!gjelder ikke minihåndball og  9-11 årsklassene der spillerflyt er tillatt).

Klisterforbudet gjelder også under turneringen. Gjelder ikke klassene 16 og 18 år.

I klassene mini  og 9-11 år er idrettsglede viktigere enn resultat. Vi håper derfor at alle ledere gjør sitt for at alle kampene blir morsomme for begge lag. Husk at det er laglederen for det beste laget som er ansvarlig for at kampene blir artig - for begge lag.

Dommere
Vi benytter forbundsdommere og dommeraspiranter. Dommere fra andre klubber kan melde seg på gjennom å bruke påmeldingsskjemaet på nett. Dommeransvarlig  lager dommeroppsett med utgangspunkt i samme rutiner som for seriekamper. 

Navnelister
Samtlige deltakende lag skal  før turneringen starter levere arrangøren en skriftlig fortegnelse over sine deltakere (spillere og ledere). Listen skal inneholde navn, alder og adresse på minst en voksen leder som er ansvarlig for deltakernes oppførsel under reisen til og fra arrangementsstedet og oppholdet der. Hvis lagene selv har ordnet med overnattingssted, skal stedet oppgis til arrangøren. Etterpåmeldte spillere skal påføres navnelisten før de deltar i kamp. Dette ordnes på stevnekontoret.

Ordensregler
All bruk av alkohol/narkotika i forbindelse med arrangementet - under reise og opphold - er forbudt. Spillere og ledere skal forholde seg til de ordensregler som gjelder på overnattingsstedet og i hallene. Hvert lag må ha en romansvarlig som har ansvaret for rydding og rom før avreise, samt ro og orden under turneringen. Lagene blir gjort ansvarlige for eventuelle skader på rom eller inventar. Romansvarlig må være over 18 år. Det tillates maks 20 personer pr rom. Arrangøren sørger for dag- og nattevakt på skolene. Overtredelse av ordensregler kan føre til spilleforbud for lag eller enkelte spillere - og eventuelt funksjonsforbud for ledere - i resterende kamper under arrangementet.

Aldersgrenser
Turneringen avvikles med de samme aldersgrenser som gjelder for inneværende sesong.

Jury
Jury vil bli oppnevnt i tråd med NHFs reglement § 85-3. Protest må nedlegges i henhold til NHFs protesreglement og skriftlig til juryen (stevnekontoret) senest 30 minutter etter kampslutt. Protestgebyret er kr 500 og innleveres samtidig med protesten.

KAMPER OG RESULTATER

Telefon: (+47) 902 86 884

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.