Sandnessjøen Håndball

SHU-dominans på Fylkessamling

fylkessamling mars
10. og 11. mars møtes håndballtalenter i aldersklassen 14-17 år fra hele region nord til fylkessamling i Bodø. SIL representeres med hele 21 spillere på samlingen.

Det gror godt i håndballmiljøet i Sandnessjøen. 21 unge håndballspillere er invitert av Regionene til å vise fram sitt talent i Bodø neste helg. Det blir lange timer med trening og inspirasjon, ledet av håndballforbundets spillerutvikler Kjell Einar Westrum.

Westrum er fornøyd med arbeidet som gjøres i håndballmiljøet i SIL. Det er kun Bodøklubbene som har flere spillere tatt ut til fylkessamlingene enn Sandenssjøen. SIL har den største håndballavdelingen på Helgeland, noe som også gjenspeiler seg i uttaket.  -Det er imponerende at en liten klubb fra et relativt lite sted klarer å få fram og holde på så mange spillere, sier Westrum.  Særlig er han fornøyd med tilveksten på guttesiden. – Når vi ser at klubber fra større steder som Mo i Rana og Mosjøen strever med å få på plass aldersbestemte lag for guttene, er det flott å se den gode tilveksten som er i Sandnessjøen. Her er det flere lag i alle aldersklasser, og det gir resultater. Jeg gleder meg til å møte ungdommene og se hva de har å by på neste helg, avslutter Westrum.

Leder i SIL håndball ungdom, Kirsten Toft, er glad for at så mange unge håndballspillere får muligheten til å bryne seg sammen med talenter fra de øvrige klubbene i regionen. I følge henne burde enda flere fått denne sjansen. – Jeg ser at vi generelt holder et høyt Helgelandsnivå i SIL. Flere av lagene våre ligger godt an i serien, og vi har mange gode spillere i alle aldersklasser. En slik Fylkessamling er en artig «happening». Det er dessverre ikke plass til alle, og vurderingen om hvem som kommer «videre» gjøres av regionen.  Det er derfor viktig at de spillerne som får komme til Bodø denne helgen tar med seg ny inspirasjon tilbake til lagene sine, og deler dette med sine lagkamerater, for det er i fellesskapet i laget, og i de helt vanlige treningene, spillerne utvikles og blir gode.

Toft mener de gode prestasjonene på håndballbanen i SIL er resultat av langsiktig jobbing i håndballavdelingen. – Vi har en sportslig plan som forplikter alle trenerne i håndballgruppa. Denne planen legger føringer for hvordan vi skal tenke rundt laguttak, topping og spilletid. Vi jobber for å få  en klubb som er mestringsfokusert og ikke resultatorientert. Innsats, oppførsel og oppmøte skal telle vel så mye for laguttak som antall scorede mål. Det skal være artig å spille håndball for alle. Vi tror nemlig det er den beste måten å beholde flest spillere lenge, samtidig som samhold og lagfølelse faktisk fremmer sportslige resultater, sier Toft. 

Toft er stolt av gjengen som skal til Bodø neste helg - Det er gøy å se denne glade gjengen som gleder seg til å trene håndball hele helga. Blide håndballungdommer er jo lønna som driver meg, og alle de andre frivillige dugnadsarbeiderne i SIL håndball ungdom. Jeg ønsker hele gjengen lykke til!

Herrer 3. divisjon

1. Charlottenlund 2 20 35
2. Ørland 20 35
3. Stjørdals-Blink 20 30
4. Rørvik 20 26
5. Sverresborg 2 20 26
6. Steinkjer 2 20 17
7. NTNUI 3 20 17
8. Vikhammer 2 20 12
9. Kolvereid 20 11
10. Sandnessjøen 20 10
11. Brønnøysund 20 1

Damer 4. divisjon

1. Sandnessjøen (d) 15 26
2. Rana/Bossmo (d) 15 23
3. Namsos (d) 16 19
4. Skogn 2 (d) 16 19
5. Brønnøysund (d) 15 16
6. Rørvik (d) 16 13
7. Mosjøen (d) 16 12
8. Sømna (d) 15 10
9. Kolvereid (d) 16 2
NHF Logo ORG